Heeft u (hardwarematige) problemen met de streambox of reageert deze niet? In deze handleiding geven we instructies hoe u de firmware opnieuw kunt installeren waardoor de hele box wordt gereset. Dit kan eventuele problemen oplossen. Houdt u er wel rekening mee dat eventuele bestanden / instellingen verloren gaan. Er is een aparte handleiding voor de Streambox en de Streambox 4K / Pro .

Streambox 4K / Pro :

Ga in het startscherm naar SettingsOpslag en herstel > Fabriek & instellingen terugzetten > Alles wissen. De Streambox Pro wordt nu opnieuw opgestart en de firmware reset is voltooid. We adviseren na het opnieuw opstarten even vijf minuten te wachten alvorens u de Streambox Pro gaat gebruiken. De apps zullen op de achtergrond nog geïnstalleerd worden.

of

Ga in het startscherm naar Settings > General > Restore factory status > Sure. De Streambox Pro / 4K wordt nu opnieuw opgestart en de firmware reset is voltooid. We adviseren na het opnieuw opstarten even 5 min te wachten alvorens u de box gaat gebruiken. De apps zullen op de achtergrond nog geïnstalleerd worden.

Houdt u er rekening mee dat u wellicht oudere versies van bepaalde apps terug kunt krijgen en in Kodi bijvoorbeeld zaken opnieuw dient te installeren

Streambox mediaplayer

Ga in het startscherm naar Settings > Opslag en herstel > Fabriek & instellingen terugzetten > Alles wissen. 
Voor oudere streamboxen :
Settings > other > more settings > back up & restore > factory data reset > reset streambox > erase everything. 

De streambox wordt nu opnieuw opgestart en de firmware reset is voltooid. We adviseren na het opnieuw opstarten even 5 min te wachten alvorens u de box gaat gebruiken. De apps zullen op de achtergrond nog geïnstalleerd worden.

Houdt u er rekening mee dat u wellicht oudere versies van bepaalde apps terug kunt krijgen en in Kodi bijvoorbeeld zaken opnieuw dient te installeren

Werkt bovenstaande reset niet of kunt u niet meer in de android software komen? Voer dan de firmware reset uit via de reset knop aan de achterkant volgens de volgende instructies:

Stap 1

• Haal de streambox van het stroom.
• In de AV-ingang zit achterin een schakelaartje/reset knop. u kunt deze knop indrukken door bijvoorbeeld een cocktailprikker of ander klein puntig voorwerk in de AV-ingang te steken.

Houdt de reset knop ingedrukt en steek dan de stekker voor de stroom er weer in. Nog 10 seconden de reset ingedrukt houden.

resetbutton

Stap 2
U komt in het volgende menu : 

  • Ga naar “wipe data / factory reset”:

screenshot1

Ga naar Yes — delete all user data:

screenshot-2

Even wachten en kies vervolgens voor reboot system now:

screenshot3

Vervolgens zal de streambox  weer opstarten.
U kunt uw internetverbinding instellen in het opstartscherm.
Indien de melding “select a home app” verschijnt kies voor “mediabox launcher” en voor “always”.

Vervolgens kunt u de Kodi app openen en gebruiken.

Mochten er nog vragen zijn dan horen we dat graag.